Wie ben ik?

 

Hoi! Wat leuk dat je op mijn pagina bent beland.
Mijn naam is Maartje Jacobs, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn partner en onze drie mopshondjes in Maarheeze.
Fotograferen, tekenen en schilderen zijn mijn grote passies. 
Daarnaast vind ik het ook super leuk om te journallen.

Met fotograferen begon ik al rond mijn 7e levensjaar, toen ik mijn allereerste kindercamera kreeg. Ik vond het prachtig om alles om me heen vast te leggen en de fotorolletjes konden niet aangesleept worden. Naarmate ik ouder werd en de techniek steeds beter, kregen mijn camera's ook een upgrade. Tot ik een aantal jaar geleden mijn eerste spiegelreflex camera kocht. Ik verbaasde me destijds (en stiekem doe ik dat nu nog) over de ontzettend goede kwaliteit van de camera. Inmiddels ben ik mijn tweede spiegelreflexcamera aan het verslijten. Dit doe ik vooral in de natuur. Ook vind ik het geweldig om onze mopshondjes voor m'n lens te hebben. De natuur fotograferen geeft me innerlijke rust en het fotograferen van mijn mopshondjes maakt me keer op keer weer aan het lachen. In de natuur ben ik uren aan het ronddwalen op zoek naar dat ene perfecte plaatje. Met mijn mopshondjes probeer ik iedere keer iets unieks en grappigs neer te zetten. De ene keer krijgen ze een strikje om, de andere keer maak ik actieshots van ze, tijdens het spelen.

Met het tekenen begon ik, net als ieder kind, al erg jong. Natuurlijk stelde dit niks voor. Pas op ongeveer 20 jarige leeftijd ontdekte ik hoe leuk en rustgevend ik het tekenen vond. In het begin tekende ik met potlood. Dit vond ik prima tot ik de fineliners ontdekte. Vanaf dat moment ben ik mandala's en 'mandala achtige' dingen gaan creëren. En ik wist het meteen: dit is mijn ding! Ik vind het keer op keer heerlijk om te beginnen aan een nieuwe mandala. Ze zijn nooit hetzelfde en iedere keer is het weer een heerlijk gevoel als ik het eindresultaat bekijk.

Al met al, hoop ik van beide passies nog erg lang te kunnen genieten. Ik hoop nog vele mooie platen te schieten en nog veel mooie mandala (en mandala achtige) dingen te maken.

Op de hoogte blijven? Houd deze website dan in de gaten. Ik zal hier regelmatig nieuw werk op presenteren.